Dronningekrone – kattedronning

12,95 kr.35,00 kr. Inkl. moms

  • Gratis fragt fra 299 kr. 
  • 14 dages fortrydelsesret 
  • Levering 1-4 hverdage

Dronningekrone – kattedronning

Beskrivelse

Dronningekrone – kattedronning

Kattedroning: Bliv klar til fastelavn med en dronningekrone, nu kan du nemlig blive den kronede kattedronning. Når man bliver til kattedronning til fastelavn, så får man den såkaldte dronningekrone. For at blive kåret som kattedronning er de normale omstændigheder, at man slår det sidste bræt af tønden, hvorefter man bliver udnævnt. For at blive kattekonge, så skal man slå katten af tønden, hvilket betegner, at man slår bunden ud af tønden.

Slå katten af tønden

At “Slå katten af tønden”  er en væsentlig del af fastelavn. Begivenheden med, at man slår “katten af tønden” går ud på at slå en fastelavnstønde lavet af træ eller pap, der hænger i en lang snor ned fra loftet. Oftest er det udklædte børn, som deltager i denne festlighed, men voksne kan sagtens være med. Den person, der med succes slår det sidste bræt af, kan tildeles titlen: “Kattedronning”. Fastelavn og fastelavnstønden kan spores helt tilbage til middelalderen, hvor man faktisk slog katten af tønden. Titlen som “kattedronning” blev kun tildelt kvinder, men i vores dage kan titlen tildeles alle, som formår at slå det sidste bræt ned, uanset køn.

Ved de traditionelle festligheder kan ville det udnævnte kattekonge eller kattedronning få en krone eller anden symbolsk genstand som et tegn på deres succes. 90årsfødselsdag.dk´s krone er lavet af lette materialer bl.a. silkepapir, papir og pap, hvortil kronen er dekoreret med bånd og glimmer.

Kattedronning

Det at blive kattedronning er en elsket tradition i Danmark, med rødder tilbage til middelalderen. Det er et vidnesbyrd om, hvor festlig fastelaven kan være. Uanset om det fejres på traditionel eller moderne vis, vil  det at Slå katten ud  tønden og titlen Kattedronning fortsat være en vigtig del for 90årsfødselsdag.dk og traditionerne i mange år fremover. Hermed er det kun at sige: “The same procedure as last year?”.

Information om produktet

  • Bliv kåret som kattedronning til fastelavn, vores dronningekrone passer perfekt til denne begivenhed.
  • Størrelse: Højde 7 cm. & 8 cm. i diameter.
  • Materiale: Silkepapir, pap, papir og elastik.
  • Farve: Guld, rød og hvid.
  • Kan også anvendes til andre festligheder eksempelvis prinsessefest.
Størrelse 8 × 8 × 7 cm
Antal:

1 stk., 3 stk.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Dronningekrone – kattedronning”

VI har 25 års erfaring

Med 25 års erfaring inden for bl.a. nytårspynt og fyrværkeri har 90årsfødselsdag.dk et godt udgangspunkt for en fantastisk fest.

Vi leverer inden for 1-4 hverdage

Inden for 1-4 hverdage vil du modtage din ordre fra 90årsfødselsdag.dk. VI håndterer selvfølgelig din pakke med omhu.

Fri fragt fra 299 kr. 

14 dages fortrydelsesret

1-4 hverdages levering