90 års fødselsdag

90 års fødselsdag

 

 

90 års fødselsdag: Vi kender sketchen alle sammen. Det klassiske skuespil med den emsige Miss Sophie, der sammen med den ikoniske og nærmest fordrukne butler James, udfører danskernes TV´s-nytårsritual. Siden 1973 har man kunnet følge butleren James, når han skulle skænke op, servere og selvfølgelig traske henover det berømte tigertæppe. Det er dog ikke altid lykkedes for James at udføre de akrobatiske fulde-spring. Forsøgene har været mange i løbet af de snart 50 år, som vi har siddet foran tv-skærmen – nytårsaften. Lige netop for at følge med i de berømte scener af 90-års-fødselsdagen.

Denne artikel handler bl.a. om selve historien bag den famøse fødselsdag, skuespillerne og produktionen. Spænd det historiske sikkerhedsbælte, når vi tager tilbage 1920´ernes England, hvor de første spadestik til manuskriftet blev taget.

1920´ernes England

Lauri Wylie (25 maj. 1880 – 28. juni 1950) blev født ind i en initiativrig familie i det nordvestlige England, nærmere bestemt: Southport. Byen var i voldsom udvikling. Luften summede nærmest af initiativrige idéer. Specielt fordi, at luften tideligere var mærket af andre ting. For blot to år siden havde man oplevet en udløsning af eufori. Idet 1. Verdenskrig fik sin endelig afslutning. Krigen havde taget hårdt på mange mennesker i Europa og ikke mindst den lille initiativrige familie fra Southport. Moderen Bertha Samuelson havde forinden mistet sin ægtemand. Hun måtte nu selvstændigt drive den lille tobaksvirksomhed videre for at forsøge Wylie, og ikke mindst hans to brødre: Julian Wylie og George Berthold Samuelson. Selvom skæbnen kunne forblive hård, formåede familien at sætte sit præg på samfundet.

Lauri Wylie var i begyndelsen af sine ungdomsår i 1900-tallet meget inspireret af teaterverdenen. Han fandt hurtigt ud af, at den komiske del var særligt interessant. For at blive til noget, valgte han at rykke teltpælene op fra de trygge omgivelser i Southport og flytte ind til Englands hovedstad London.

Mulighederne i London

Mulighederne var talrige i 1900-tallets hovedstad. Især kulturindustrien var et voksende felt, folk strømmede til teateret, cirkusset, og det nye fænomen “biografen”. Den engelske befolkning ville underholdes. Wylie ville være med på den nye “underholdsningsbølge”. Han begyndte sin karriere som skuespiller, men fandt hurtigt frem til, at skuespillerfaget var forældet, håbløst og kedeligt. Det var bare ikke underholdende nok. Han ville selv skabe noget, tage et initiativ til det. Skrivekunsten mestrede han, ordene kom så let frem til papiret, mens han sad i omklamrede omgivelser skrev han sin første sketch i 1911. Omgivelserne i den smalle lejlighed, hvor fugten angiveligt i de kolde vintermåneder, havde sivet ned fra væggene i små dryp lige indtil kulden sikkert, men langsomt fortærede vandet og blev til is. I de kolde omgivelser som Wylie  befandt sig i, havde det ganske vist sat andre tanker i gang.

Wyli´s retssag

For selvom Wylie mestrede ordets magt, så kunne omstændighederne have medført til et desperat forsøg. Lejligheden var mørk og kold i den indre del af London. En nem udvej var at kopiere et andet værk, omformulere det, eller helt omskrive det. Wylie gjorde sit ypperste på netop dette. Plagiatet blev dog opdaget, hvilket gav ham en retssag om krænkelse af oprethavsretten for at have kopieret teaterstykket “The broken Mirror”. Wylie blev dømt til at betale sagens omkostninger og for at have kopieret teaterstykket. På trods af, at Wylie nu havde en plet på sin straffeattest, så havde han ikke mistet modet tværtimod. Wylie tog fat om pennen igen. Denne gang var det ikke for at kopiere en anden sketch, men for at komponere sit eget.

Berømmelsen – 90 års fødselsdag

I Løbet af nogle år havde Wylie været med til at opsætte adskillige revyer og opretter. Nogle af de mest kendte var bl.a. Four, Five, Six på det kendte Duke of York’s Theatre i midten af hovedstaden. Det musikalske stykke var en parodi på G&S Cocktail, som var skrevet af Gilbert og Sullivan. Wylie mærkede, hvordan opmærksomheden steg i forbindelse med, at hans teaterstykker blev mere populære. Samtidig var hans også initiativrig. Han udførte nemlig sammen med sin bror, George Berthold Samuelson den længst indspillede film i Storbritannien i 1920´erne. Filmen: The game of Life var en stumfilm, der omhandlede store begivenheder under dronning Victorias regeringstid. Den fik en del opmærksomhed. Ikke mindst på grund af, at de medvirkende var nogle af de mest kendte skuespillere i Storbritannien, Isobel Elsom, Lillian Hall-Davis og Dorothy Minto.

Efter succesen med The game of Life fik Wylie endnu mere lyst til at producere film. Senere hen fik han filmatiseret operetten Princess Charming i 1934 og udgivet under navnet Alexandra i USA i 1935. Filmen blev karakteriseret som en britisk musikalsk komedie. Igen havde Wylie formået at skabe et komisk-filmsk initiativ i en operette. Den komiske film handler om en prinsesse, som er forlovet med kongen af et naboland, men hun forelsker sig i den officer, der er sendt for ekskortere hende til nabolandet. I mellemtiden bryder en revolution ud i nabolandet, som får kongen til at tage drastiske beslutninger i brug, mens han forgæves jagter prinsessen og officeren. Filmen blev endnu en succes. Ud over at have produceret The game of Life og Princess Charming, så har Wylie også været med til fremstille filmene: A Warm Coner (1930) og Never Trouble, Trouble (1931).

90 års fødselsdag (Dinner for One)

Den største succes som forfatteren Wylie fik, var selvfølgelig manuskriptet til 90-års-fødselsdagen. Underholdningsstykket blev præsenteret på Duke of York’s Theatre fra 5. til 31. marts 1934. Teaterstykket var en del af revyen “En Ville Ce Soir” ( i byen i aften) som Wylie selv havde skrevet. Denne gang var det ikke plagiat. I første omgang var det ikke de velkendte skuespillere, som vi stifter bekendtskab med hvert nytår, men det britiske makkerpar Dorothy Vernon og Mr. Newell. Samtidig var den afhængige butler Jaems ikke tiltrukket af alkoholen, men faktisk rygning. Den pulserende butler derfor gik rundt og røg sin cigaret. Cigaretten var et fast inventar i skuespillet indtil 1941, hvor en sponsor fik ændret det til alkohol.

Selvom 90-års-fødselsdag har en særlig plads hos TV-seerne, så har det ikke altid været sådan. Især i 1930´erne, hvor Wylie stod bag produktionen havde teaterstykket blandede anmeldelser. 90 års fødselsdag blev karakteriseret af flere anmeldere som “plat humor”. Teaterstykket var ikke ligefrem populært hos anmelderne, men heldigvis eksistere det i dag.

Anmeldelserne af 90-års-fødselsdagen

På grund af forskellige anmeldelser i pressen valgte Wylie at sætte 90-års-fødselsdagen på hylden. Den ellers humoristiske afspejling af overklassens samfund blev lagt til side i nogle år. Først omkring 14 år senere i 1948 dukkede teaterstykket op igen. “Dinner for One” blev endnu engang fremført på de skrå brædder i Duke of York’s Theatre. Denne gang var succesen stor. Teaterstykket voksede i sin popularitet, hvilket også betød, at det krydsede Atlanterhavet. I 1953 kunne det amerikanske publikum stifte bekendtskab med den velkendte butler James, der serverede, drak og faldt til stor underholdning for publikummet. Teaterstykket var så populært, at det allerede blev præsenteret På Broadway i New York i revyen “Almanac” af den canadiske instruktør John Murray Anderson. Instruktøren havde gjort sin karriere i USA, primært i New York City og Hollywood. Han kendte det amerikanske publikum på alle måder. Derfor vidste han, at 90 års fødselsdag også ville blive en succes på det amerikanske marked. Teaterstykket skulle blot tilpasses de amerikanske værdier og kultur.

Solgte rettighederne til 90 års fødselsdag

Wylie har som instruktør aldrig gjort brug af manuskriptrettighederne til den famøse fødselsdag. Han valgte dog senerehen at sælge rettighederne til den engelske komiker og skuespiller Freddie Frinton. Lyder navnet en smule bekendt? Dette skyldes, at Frinton spillede rollen som butleren James i tv-tilpasningen fra 1963, han har opført teaterstykket adskillige gange på scenen. Frinton havde i starten af 1950´erne købt rettighederne til 90 års fødselsdag, hvilket betød at Wylie faktisk aldrig kunne nyde successen af teaterstykket. Forfatteren måtte tage til takke med, at hans navn forblev foreviget som instruktør og forfatter til fødselsdagen.

Forfatterens død – 90 års fødselsdag

Lauri Wylie døde i en alder af 70 i 1951. Efter et hårdt liv havde initiativtageren til de mange underholdende teaterstykker udtjent sin pligt på de skrå brædder. Wylie oplevede aldrig sin egen succes med 90 års fødselsdag. Han havde solgt rettighederne, mistet flere penge og havde kørt sig selv træt. I sine sidste år boede Wylie i en campingvogn, der var hans hjem. Han døde alene i fattigdom. Wylies indsats fik alligevel en signifikant kulturel betydning og ikke mindst en stor indflydelse i Europa. Han formåede at skabe et teaterstykke, som stadig eksistere. Han har samlet befolkningen omkring vores eget TV, når vi endnu en gang i år skal se 90 års fødselsdag.

Skuespillerne i 90 års fødselsdag:

Freddie Frinton

The same procedure as last year, Miss Sophie?

Den 17 januar 1909 blev Freddie Frinton født i den engelske nordøstlige by: Grimsby. Han var barn af Florence Elizabeth Coo, en syerske og Frederick Bittner, som var indehaveren af Baltic Boot Store i Cleethorpe Road. Oprindeligt er Freddie Frintons navn: Frederick Coo, men i forbindelse med sin karriere havde han valgt kunstnernavnet: Freddie Frintion. Ingen af forældrene var dog parate til at være værge for Freddie Frinton, og derfor blev han efterfølgende opdraget af plejeforældre. Først af Rhodes-familien i forstadsbyen Cleethorpes og efterfølgende af datteren i huset Anne Rhodes og hendes mand Arthyr Dore, som hun giftede sig med i 1913. Den biologiske far Frederick Bittner betalte for sin søns opdragelse, og selv om han ikke tog en akriv rolle idet, ville han være sikker på, at Freddie Frintons fremtid var sikret. Dette afspejlede Anne Dores anerkendte støvlebutik som hun drev sammen med sin mand.

Frintons opvækst

Idet Freddie nåede skolealderen blev han sendt i skole. Dette var ikke altid lykken. I skolen blev Freddie mobbet, fordi han var en uægte søn, men måske voksede hans store talent for komedie ud fra dette som en slags forsvarsmekanisme. Som ung nød Freddie nemlig at efterligne Charlie Chaplin, hvilket fik flere elever i skolen til at grine højlydt. Hans venner havde nemlig opdaget en komisk sans som kun Freddie indehavede. Freddie forlod skolen som 14-årig og fik hos arbejde hos Forbes & Fish i Grimsby. Her fandt han ligeledes et publikum blandt sine arbejdskammerater.

Han underholdte jævnligt sine kolleger, men det faldt desværre ikke i god jord hos ledelsen. En dag var Freddie midt en slags improviseret dans, da chefen kom ind efter at hørt sine arbejderes latter. Chefen var alt andet end lige underholdt og desværre for Freddies tilfælde blev han fyret.

Første optræden 

Efter at Freddie var blevet fyret fandt han hurtig ud af, at han skulle optræde. Der gik heller ikke lang tid før, at han begyndte at optræde på de skrå brædder. Det allerførste karrieretræk tog ham fra de røgfyldte pubber i England til en udendørs strandscene i den hede sommervarme i Cleethorpes som en del af Jimmy Slater’s Super Follies. Her tjente han den fyrstlige sum af £3 om ugen. Her optrådte han under sit oprindelige navn: Freddy Hargate. Scenekunsten bestod i at underholde gæsterne med komiske sange såsom “Riding on a camel in the desert”, ikældt matchende tøjstil. På grund af hans stigende popularitet skiftede Freddie Fra Jimmy Slaters hold til Tom Moss´s teater-team i 1939. I perioden fik han sig et ry som en formidabel pantomime dame (traditionelt set mandlig skuespiller i drag), hvor han i selvsamme periode skiftede sit oprindelig navn ud til Freddie Frinton. De underholdende optrædelser som Freddie førte til hans første radioudsendelse med Redcar Follies, hvor han angivligt var på en treårig kontrakt. 

Privatlivet

I sit privatliv giftede Freddie sig med den 18-årige danserinde Maisie Basil i 1931, og deres søn James Coo blev født selvsamme år. Da parret havde tralvt med at skabe deres karrierer indenfor teaterverden og underholdningsbranchen, så blev James sat i pleje indtil en alder af 16 år. Travlheden som tit meldte sig hos parret kunne være en årsag til at ægteskabet ikke holdt. Derfor blev de også tideligt skilt, og Freddie giftede sig igen i 1945 med Nora Gratton, hvor ægteskabet bragte ham to sønner og to døtre.

90 års fødselsdag & gennembruddet for Frinton  

Under Anden Verdenskrig optrådte Freddie med “Stars in Battledress”, hvilket var typisk for perioden. Teaterverdenen skabte kulturelt en opbakning til de Allierede i kampen mod Tysklands nationalsocialisme. Under flere af optrædelserne var Freddie specielt i fokus. Han blev bl.a. beskrevet som “komediens kongenål”, der “nåede nye højder i sine underholdende sketches”. Efter afslutningen på Anden Verdenskrig medvirkede Freddie Frinton i en række film. Flere af filmene blev rost af anmelderne i dagspressen ikke mindst på grund af Freddies komiske talent. Nogle af de film han medvirkede i var bl.a. “Trouble in the Air” (1948), “Penny Points to Paradise” (1951), “Stars in Your Eyes” (1956), “Make Mine Mink” (1960) og ikke mindst “What a Whopper fra 1961. Herunder medvirkede Freddie også i en række teaterstykker bl.a.: “Strike A Note”, “Cap and Bells”, “Red Riding Hood”, “Jack and the Beanstalk” og “Wedding Fever”.

Frinton i 90 års fødselsdag 

I året 1963, blev Frintons berømte Dinner for One optaget af den offentlige tyske tv-station Norddeutscher Rundfunk (NDR). Rollen som den krævne Miss Sophie blev spillet af May Warden. Den engelsksprogede fødselsdag på tv er efterfølgende bl.a. blevet en tysk, østrigsk og schweizisk nytårstradition, som gentagne gange har været på sendefladen siden 1972 i de tysk talende lande. Freddie fik også sin berømmelse i Skandinavien, hvor den stadig er en meget populær tradition i både Norge, Sverige, Danmark og Finland nytårsaften.

TV-sketchen: 90-års-fødselsdagen er blevet til den mest genudsendte program på TV og har affødt forskellige drikkespil, temamiddagsselskaber og hyldestshows, da tv-seere verden over fortsat nyder: “The same procedure as every year”. 

Frintons afsked  – 90 års fødselsdag

I 1966 optrådte han og Thora Hord sammen med Harry Secombe, Jimmy Tarbuck, Russ Conway og Antia Harris på London Palladium i “Gay all comedy show”, London Laughs! Showet var med til at sætte et større fokus på homoseksuelle rettigheder i England. Dette var hans næstsidste optræden på scenen. For Freddies sidste optræden var i “My Favorite Familiy” på Bournemouth Pier. Desværre døde han efterfølgende af et hjerteanfald den 16. oktober 1968. På grund af hans store arbejde som skuespiller gennem næsten fyrre år er han blevet beskrevet af mange som den sjoveste komiker siden Charlie Chaplin. Ikke mindst fordi vi husker hans fantastiske optræden i tv-stykket: 90-års-fødselsdagen (Dinner for One).

May Warden

The same procedure as every year, James!

Den 9. maj 1891 i hjertet af England, Leeds kom den engelske skuespiller May Warden til verdenen. Leeds som May Warden opvoksede i udviklede sig industrialt i hendes første år. Disse industrier, som udviklede sig i den industrielle revolution havde bl.a. omfattet fremstilling af maskiner, dampmaskiner, tekstilfabrikker, lædervarer og keramik. Kul blev udvundet i en relativ stor skala. Samtidig havde byen Leeds – “Middleton Railway” som blev den første succesrige kommercielle damplokomotivjernbane. Denne jernbane eksisterer stadig i dag. Midt i alt dette opvoksede May Warden.

I den industrielle by voksede May Warden op med sine forældre Maud Edward Warden. Forældrene var et udsædvanligt par: Den amerikanske far tjente sine penge som rejsende skuespiller, Wardens mor kom fra en borgerlig middelklasse familie. Det bemærkselsværdige forældrepar faldt pladask for hinanden, selvom datidens normer forbød dette, så blev de gift. Som et resultat af farens mange omrejsninger, så gik May aldrig i skole. Derimod stod hun på scenen for første gang i en alder af tolv, og det var tydeligt, at hun havde arvet sin fars teater-evner.

Privatlivet

I 1915 mødte Warden og giftede sig med komikeren Silvester Stewart. To af deres fire børn valgte senerehen at gå i deres forældres fodspor. Familien blev meget kendt for sine karateristiske komiske færdigheder på scenen bl.a. datteren Audrey, som valgte skuespillervejen og giftede sig med kunsteren, Len Howe. Audrey medvirkede i en række film såsom: “The bill”, “Selwyn Froggitt” og “Alcock and the Gander”.

May Warden i 90 års fødselsdag – Gennembrudet

Fra slutningen af 1940´erne optrådte hun i skuespillet: “90 års fødselsdag” (Dinner for One). Sketchen blev opført i forskellige variationer i den britiske badeby Blackpool. Her optrådte hun sammen med sin scenepartner Freddie Frinton. Senere kom berømmelsen. For i 1962, da Peter Frankenfeld og instruktør Heinz Dunkhause besøgte den engelske by Blackpool, blev de så begejstret, at skuespillerne blev inverteret til Vest-tyskland for at indspille stykket.

90-års-fødselsdagen var hendes allerførste tv-optræden, men dette blev efterfølgende fulgt op af omkring 30 andre tv-roller indtil 1977, primært på grund af hendes alder spillede hun hovedsageligt bedstemor. Warden har bl.a. medvirket i et afsnit af “Doctor Who” og havde en lille rolle som hjemløs i Stanley Kubricks klassiske værk “A Clockwork Orange” i 1971. Hun havde også tilbagevendende roller som bedstemor i den britiske tv-serie “Our is a Nice House” (1969-1970). Hun fortsatte sine skulespillerkarrierer frem til sin død.

Wardens død – mindes 90 års fødselsdag

Warden havde i størstedelen af sit liv boet i den engelske hovedstad London. Byen var særlig attraktiv på grund af dens mange muligheder inden for skuespillerfaget. Warden døde d. 5 oktober 1978 i hovedstaden, som var blevet til hendes domæne. Warden døde som 87-årig af alderdom.

Warden er heldigvis stadig husket og elsket i en stor del af verdenen. Især i Tyskland takket være “90 års fødselsdag” som hun indspillede til tysk tv i 1963 sammen med Freddie Frinton. For Warden er hendes berømte ord blevet legendariske. Vi husker dem i hvert fald stadig den dag i dag: “The same procedure as every year, James!”

90 års fødselsdag i TV

Den 8 marts 1963 blev 90 års fødselsdag sendt i fjernsynet for første gang i det tyske tv-program “Guten Abend” på NDR. På dette tidspunkt var der ingen, der havde regnet med, at denne sketch ville blive en stor favorit på tysk TV.

Peter Frankenfeld opdagede som tideligere nævnt Freddie Frinton i badebyen Blackpool i det vestlige England. Blackpool var et perfekt sted til at få inspiration og lede efter nye talenter. På dette tidspunkt havde Freddie spillet sketchen 90 års fødselsdag i over ti år, inden Frankenfeld hyrede ham til sit show. I samme periode opdagede Frankenfeld også Warden. Freddie og Warden skulle efter planen fremføre den berømte fødselsdag live til Frankenfelds “Guten Abend”. NDR havde allerede rekvisitterne klar, inklusive et isbjørneskind. Det var dog for besværligt. Pelsen havde forinden samlet en del støv i kælderen hos tv-stationen NDR, så valget blev et tigerskind, som faktisk tilhørte Frinton.

90-års-fødselsdagen blev en succes 

Sketchen blev et hit, og publikum var virkelig henrykte. Derfor inviterede NDR også Freddie og Warden til Hamborg igen. Denne gang til en optagelse af sketchen i Studie B fra 30. april til 4. maj 1963. Frinton og Warden fik udbetalt 4.150 DM for forestillingen. På daværende tidspunkt var der ikke aftalt royalties for gentagelser, hvilket var typisk for perioden.

I det første par år blev 90 års fødselsdag sendt med mellemrum, når der var huller i programmet. Siden 1972 har 90-års-fødselsdagen kun været sendt nytårsaften på tysk TV. NDR solgte efterfølgende optagelsen til omkring 20 lande, herunder Sydafrika, Polen og selvfølgelig Danmark. I England er sketchen faktisk nærmest ukendt, eftersom at de engelske tv-producenter ikke har troet på konceptet.

Sjove fakta om 90 års fødselsdag

I slutningen af 1960´erne skulle sketchen faktisk være optaget i farver. Projektet mislykkedes dog, fordi Freddie døde uventet. Ved årtusindskiftet fik NDR dog lavet en en efterfølgende tv-udgave i farver. Selvom den nye version blev fremført, så er det stadig den ældre version som vi i dag husker, ser og erindrer. Der har sidenhen været flere opførelser af 90 års fødselsdag både på engelsk, tysk og dansk. Freddie har dog hele sit liv modstået at udføre sketchen på tysk.

I 1988 fik 90-års-fødselsdagen en plads i Guinness Rekordbog som den mest gentagne tv-produktion nogensinde. Fødselsdagen har virkelig sat sit indtryk på mennesker, og ikke mindst Guinness Rekordbog, der siden 1996 ikke har opført rekorden for at skabe bare en lille smule variation.

90 års fødselsdag i 2022

Ikke kun i Tyskland er “90-års-fødselsdagen” et nytårs-ritual for mange. Sendefladen er spækfyldt bl.a. i Sverige, Danmark, Estland, Australien, Luxembourg, Belgien, Østrig og Schweiz hvert eneste år til jul eller nytårsaften. I Norge optræder Freddie Frinton og May Warden faktisk juleaften. Samtidig er faktisk også en forskel fra os. For i Norge, Sverige og Schweiz er den kendte NDR-versionen fra Tyskland ikke på sendefladen, men en kortere version, som blev optaget efterfølgende.

Kendsgerningen er, at vi elsker 90-års-fødselsdagen. Derfor er vi også glade for at kunne præsentere en række produkter, som har tilknytning til netop 90 års fødselsdag (Dinner for One). Hos 90årsfødselsdag.dk kan du finde et bredt udvalg af produkter, som har en tilknytning til sketchen. Lige fra servietter, lys, vinoplukker til et forklæder. Alle tingene har en specifik hentydning til tv-programmet, hvilket kun gør nytårsaften lidt sjovere. Har du også undersøgt vores udvalg af nytårspynt eller set vores udsøgte nytårsbox? I boxen får du hele nytåret samlet. Pynt, borddug, servietter, paptallerkener osv. Husk, at der er fri fragt, når du køber for 299 kr. eller mere. 

90årsfødselsdag.dk – Produkter

90 års fødselsdag servietter
Fejr fødselsdagen med servietter fra 90 års fødselsdag
Servietter til nytårsfesten

En ægte nytårs serviet til en flot borddækning, når nytåret kalder. Stå ansigt til ansigt eller mund til mund, når 90-års-fødselsdagen kalder. Denne serviet skildre den ikoniske sketch, hvor den uheldige og meget berusede butler James, skal balancere og servere til fødselsdagen. Scenen er kendt for, at James skal skåle for frøken Sophies venner, som siden er døde, med et løft af hvert glas til festmiddagen, bliver tigerskindet hurtig en forræderisk for den fulde butler.  Servietterne er fremstillet i en høj kvalitet, hvor detaljerne virkelig er fremhævet. Fordel gerne dem rundt, sæt lidt præg på nytårsaften, gør humøret højt med disse servietter. De er velegnet hos enhver, som bare ikke kan få nok af 90-års-fødselsdagen.

Forklæde

90 års fødselsdag forklæde
90 års fødselsdag forklæde

“The same procedure as every year!” Denne sætning kender vi efterhånden alle sammen. Nu kan du også få den på tryk på et forklæde. Bliv korrekt iklædt i køkkenet til nytårsaftenen. Forklædet er til mænd & kvinder. Størrelsen er standardiseret, hvilket gør at den passer nærmest til enhver, som tager forklædet på. Når madlavningen skal laves, så kan man nemt taget sit klæde på og gå i gang. Forklæde med tryk: The same procedure as every year.

90 års fødselsdag – Lys

Lys: Kast lys over nytåret. Skal du holde nytår med “hygge”, så er dette lys en klar anbefaling til en hyggelig nytårsaften. Dekorationen på lyset kender vi, scenen er blevet genskabt fra den famøse 90 års fødselsdag. Det er blevet en fast tradition for mange at se fødselsdagen nytårsaften på DR1. Nu kan man gøre det i stearinlyset skær inden de velkendte rådhus klokker slår 24:00. Stearinlyset er fremstillet i voks. Scenen, hvor butleren James snubler over tigerhovedet er et tyndt stykke plastisk, som ikke er brandbart. Fordelen ved et fototryk på stearinlyset er, at man opnår en fuld nydelse af seancen uden, at det bliver nedbrændt, smelter væk eller forsvinder.

Man kan derfor trygt dække et smukt nytårsbord med lyset. Et stearinlys er nemlig ikke bare et lys, i hvert fald ikke til nytårsaften. Derfor er lyset en god mulighed for at bringe den helt rigtige stemning ind i stuen, når nytåret nærmer sig.

Vinoptrækker – 90 års fødselsdag

Ingen nytårsfest uden en oplukker, som kan klare enhver situation. Hos 90årsfødselsdag.dk har vi den helt rigtige oplukker, som kan anvendes til den perfekte lejlighed, nytårsaften. Vinoptrækkeren er skabt ud fra det grundlæggende koncept om, at det skal være nemt at åbne en god flaske vin. Som andre vinoptrækkere, så kan man folde spiralen direkte ud, sætte den i korkproppen, og dreje rundt. Det skal gerne være nemt, elegant og håndgribeligt. Næsten ligesom, når butleren James serverer til Miss Sophies 90 års fødselsdag. Helst uden at spilde eller snuble dog.

En af de største fordele ved vores proptrækker er, at den er nem at håndtere og hurtig til at tage i brug. Specielt i forhold til en vingeoptrækker. Udover dens håndgribelige størrelse, så er den samlet i et tre-i-en-vinsæt, hvor flasken udgør etuiet. Hertil er etuiet markeret med den velkendte scene, hvor butleren James serverer, snubler og skåler til 90-års-fødselsdagen. Selve etuiet fylder ikke meget, hvilket gør flasken nem at placere rundt omkring i hjemmet. Samtidig har vinsættet en flot udstråling, således at man ikke behøver at gemme den væk, men kan stilles frem, så at man har den lige ved hånden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *